back to top

Str. Poet Andrei Mureșanu nr. 11-13, etaj 3, București, Sector 1, România

Servicii stomatologice complete

pentru cele mai exigente cerințe ale pacientului, adaptate pentru fiecare caz

1.

Endodonție

Specialitate stomatologică care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor periapicale (în jurul vârfului rădăcinii dintelui), precum și sigilarea rădăcinii cu materiale de obturație (obturație de canal).

În stomatologia modernă tratamentele ENDODONTICE se finalizează, de regulă, într-o singură ședință.

Cu ce ne deosebim față de alții?

TRATAMENT ENDODONTIC MINIM INVAZIV!

Endodonții noștri folosesc tehnici avansate, cum ar fi:

  • Microscopul operator cu lentile Carl Zeiss pentru a asigura o precizie maximă în tratamentul canalului radicular
  • Tehnologie laser – Waterlase 2780nm și Epic Biolase 940nm pentru sterilizarea rădăcinii precum și a zonei periapicale
  • Instrumentar rotativ de lărgire controlată a canalelor radiculare
  • Apex locator de identificare a apexului radicular
  • Dispozitiv de topire și condensare a gutapercii

Tehnologia laser realizează sterilizarea și curățarea canalelor radiculare, precum și a spațiului periradicular (în jurul rădăcinii) în proporție de 99,9% față de 60% în cazul tratamentelor clasice. Această sterilizare se datorează eliminării SMEAR LAYER-ului cu ajutorul WATERLASE, prin mecanismul TMA (termo-mecanico-ablation), mecanism explicat în detaliu în cadrul specialității odontoterapiei).

Acest mecanism TMA distruge bacteriile din interiorul tuburilor radiculari, sterilizându-se în acest fel pereții radiculari în profunzime.

În completare, folosim a 2-a lungime de undă – 940nm EPIC Biolase, în vederea sterilizării zonei periradiculare (în jurul rădăcinii) în cazul granuloamelor și chisturilor radiculare. Acest lucru este posibil datorită absorbției energiei laserului în pigmentul bacteriilor prezente în colecțiile respective, distrugându-le.

Prin acest protocol de sterilizare în profunzime a canalelor radiculare, precum și a zonei din jurul acesteia, eliminăm intervențiile chirurgicale (rezecții și chiuretaje apicale). În acest fel, răspundem dezideratelor stomatologiei moderne, de a realiza tratamente minim invazive.

Medicii endodonți realizează toate manoperele sub microscop pentru un tratament eficient, nedureros, iar cu ajutorul tehnologiei laser se reduce timpul petrecut în cabinetul stomatologic!

Tratamente eficiente, rapide, minim invazive și cu materiale biocompatibile.

2.

Estetică dentară

O specialitate a stomatologiei ce interesează aspectul final al dinților și zâmbetului dentar, urmărind forma, culoarea, dimensiunea, poziționarea acestora, integritatea lor, toate ducând în final la realizarea unui zâmbet frumos, armonios, curat și sănătos!

În realizarea acestui deziderat, ne interesează nu numai aspectul și sănătatea dinților ci și aspectul parodontiului marginal (gingii), zona roz din jurul dintelui fiind foarte importantă pentru obținerea unui zâmbet frumos și sănătos. În cazul esteticii dentare, medicul protetician trebuie să țină cont în special de:

– forma, dimensiunea, culoarea cerută de pacient a dinților;

– sănătatea gingiilor;

– de dimensiunea etajului inferior al feței, adică dimensiunea verticală de ocluzie, unde, în anumite cazuri trebuie ridicată din cauza abraziunii (tocirii) marcate;

– realizarea unei ocluzii corecte, cu ghidaje laterale și frontale corecte, ce asigură pe lungă durată integritatea lucrărilor dentare și a sănătății dinților.

Planul de tratament în cazul realizării unei reabilitări totale este destul de complex, medicul având în vedere toate aceste aspecte.

În clinica DENTEXCELA3 se fac aceste reabilitări totale, pe lângă lucrări simple necesare menținerii sănătății orale. Există o serie de proceduri și tratamente ce pot fi personalizate în funcție de nevoile și dorințele fiecărui pacient. Unele dintre cele mai comune proceduri includ:

  1. albirea dentară ce trebuie făcută în cabinet (găsiți detalii la specialitatea odontoterapie);
  2. obturațiile estetice, pentru a repara dinții afectați de carii sau fracturi. Obturațiile estetice sunt realizate din rășini de culoare similară cu a dinților naturali, încât să fie invizibil în cavitatea orală.
  3. coroane dentare pentru a acoperi dinții deteriorați sau albi oferindu-le protecție și îmbunătățind aspectul estetic. Coroanele realizate în cadrul clinicii DENTEXCELA3 sunt din ceramică, zirconiu sau metalo-ceramică. Pe baza tehnologiei CAD-CAM putem realiza în aceeasi zi lucrări protetice până la 3-4 elemente.
  4. fațete dentare – în cadrul clinicii noastre, spre deosebire de alte clinici, realizăm fațete subțiri de 0,2-0,4 mm fără șlefuirea sau prepararea minimă a dinților. În felul acesta nu incomodăm gingia; rozul sănătos al acesteia este integru, dând zâmbetului un aspect armonios și sănătos. Fațetele dentare sunt foarte indicate în reabilitările totale când este necesară ridicarea de ocluzie, în cazul abraziunii generalizate a dinților.
  5. implanturile dentare – utilizate pentru a înlocui dinții pierduți. Implanturile dentare constau în inserarea unui șurub de titan sau zirconiu în osul maxilar sau mandibulă, urmat de montarea unei piese protetice (bon protetic) și apoi coroana personalizată din materialul dorit. Acestea oferă un aspect estetic și funcțional similar cu cel al dinților naturali.

Ce este important de reținut – FAȚETELE NO PREP realizate de noi sunt fără prepararea dinților.

Având laboratorul propriu, lucrările dentare se realizează în scurt timp! Coroanele simple pot fi realizate în aceeasi zi, iar reabilitările totale cu fațete și coroane fără implanturi (acestea au nevoie de un timp mai îndelungat de încărcare) pot fi finalizate între 3 și 6 săptămâni. Totodată, micile modificări de formă sau culoare pot fi efectuate în aceeași zi, în aceeași ședință.

În cazul FAȚETELOR NO-PREP, pentru ca rezultatul să fie predictibil în ceea ce privește mărimea și forma, efectuăm în prealabil un MOCK-UP. Vom mima forma și dimensiunea viitoarelor fațete, aplicând compozit pe dinți fără a pune adeziv (deci le putem îndeparta imediat după înregistrarea formei și dimensiunii), ajutând astfel pacientul să vizualizeze și să încerce funcțional (în timpul vorbirii și a surâsului) forma și dimensiunea dinților cea mai potrivită pentru el. MOCKUP-ul, spre deosebire de SMILE DESIGN, oferă și verificare din punct de vedere funcțional. De asemenea, este un ajutor în plus pentru tehnică înaintea realizării waxup-ului după acest MOCK-UP. Acesta este înregistrat prin scanare și trimis laboratorului pentru realizarea waxup-ului. WAXUP este realizat de către tehnician. Realizarea celor două proceduri, MOCKUP și WAXUP, sunt foarte importante în realizarea unui zâmbet frumos, armonios și sănătos, cu o ocluzie corectă!

Pentru o OCLUZIE corectă (raportul dintre cele două arcade, maxilară și mandibulară) trebuie să urmărim ghidajele canine sau laterale și ghidajul frontal, realizat de către dinții incisivi centrali. Ghidajele laterale sunt asigurate de vârfurile caninilor sau de toți premolarii și molarii din zona laterală. Aceste ghidaje sunt în permanență verificate. În  timp, din cauza abraziunii (tocirii) vârfurilor (cuspizii) dentare și în special a caninilor apar contacte premature ce în timp îmbolnăvesc dinții respectivi prin suprasolicitare. Afecțiunile cele mai des întâlnite la acești dinți sunt: mobilitate; abces dentar; granuloma; fractură etc.

O ocluzie corectă este foarte importantă pentru sănătatea dinților. De asemenea, în cazul lucrărilor dentare (fațete, coroane) acestea nu se sparg, asigurându-se în felul acesta garantția lucrărilor pe termen lung.

Când ocluzia este incorectă și nu se corectează, sunt contraindicate fațetele sau coroanele din ceramică sau zirconiu pentru că se vor sparge!

Cu o ocluzie corectă, fațetele și coroanele dentare au o viață de regulă de 10-15 ani.

3.

Implantologie

Definiția implantului: dispozitiv medical fabricat din titan/zirconiu (sau alte materiale biocompatibile) ce înlocuiește un dinte lipsă.

Procedura constă în inserarea implantului în osul maxilar sau mandibular, care va servi drept rădăcina artificială pentru dintele lipsă.

Procedura de inserare a implantului dentar constă în: anestezie locală pentru a reduce disconfortul, apoi se va face o incizie în gingie și cu ajutorul fiziodispenser-ului se va pregăti osul pentru inserarea implantului. După inserarea lui, gingia este suturată pentru a permite procesul de vindecare (osteointegrare). Acest proces de osteointegrare se realizează în 3-6 luni, după care implantul este încărcat. În unele cazuri implantul poate fi încărcat imediat cu o coroană provizorie când calitatea osului permite acest lucru.

În clinica noastra se folosesc o gamă foarte largă de implanturi de la diferiți producători: NOBEL BIO CARE, STRAUMANN, ZIMMER, SWEDEN MARTINA, ALPHA BIO, BICON ETC.

Descoperirea implantelor se realizează cu WaterLase.

Proceduri:

  • Inserarea implantelor cu sau fără adicție de os
  • All on four
  • All on six
  • Implanturi zigomatice
  • Mini implanturi

Tratamentul perimplantitelor cu ajutorul terapiei laser salvează implantul.

Chirurgie

Tehnologia folosită este o tehnologie modernă iar procedurile și protocoalele folosite au ca deziderat principal conservarea osului și tehnica minim invazivă.

Procedurile efectuate:

  • Extracții atraumatice cu sau fără augumentare osoasă
  • Sinus lift
  • Adiții osoase +  PRF
  • Vestibuloplastii
  • Rezolvarea pungilor parodontale cu ajutorul tehnologiei laser Waterlase + PRF și adiție de os
  • Descoperirea implantelor cu ajutorul tehnologiei Waterlase
  • Decapusonare, frenectomii, gingivoplastie cu ajutorul tehnologiei Waterlase.

Ce este PRF-ul ?

În unele situații este necesară recoltarea unei probe de sânge pe care o introducem în centrifugă. Prin această procedură, obținem fracții din sânge ce conțin factori de creștere, cu rol în stimularea regenerării țesuturilor în vederea osteointegrării mai rapide.

  1. AVANTAJELE TEHNOLOGIEI LASER ÎN CHIRURGIE

Utilizarea acestei tehnologii simplifică procedurile și grăbește vindecarea. Intervențiile chirurgicale sunt mai curate, în sensul sângerării mai reduse. În cazul descoperirii implanturilor cu ajutorul Waterlase Biolase, amprenta poate fi luată în aceeași ședință. Folosirea laserelor de biostimulare înainte și după intervenția chirurgicală reduce edemul, dispare durerea post chirurgicală și stimulează vindecarea.

4.

Chirurgie

Tehnologia folosită este o tehnologie modernă, iar procedurile și protocoalele folosite au ca deziderat principal conservarea osului și tehnica minim invazivă.

Procedurile efectuate:

  • Extracții autraumatice cu sau fără augumentare osoasă
  • Sinus lift
  • Adiții osoase +  PRF
  • Vestibuloplastii
  • Rezolvarea pungilor parodontale cu ajutorul tehnologiei laser + PRF și adiție de os
  •  Descoperirea implanturilor cu ajutorul tehnologiei laser
  • Decapusonare, frenectomii, gingivoplastie cu ajutorul tehologiei laser

În unele situații este necesară recoltarea unei probe de sânge pe care o introducem în centrifugă. În final, obținem o membrană PRF, bogată în factori de creștere beneficii ostointegrării. Apoi, cu ajutorul laserelor cu diferite lungimi de undă realizăm biomodulare și biostimulare. Putând astfel realiza amprenta în aceeași ședință.

5.

Odontoterapie

Odontoterapia este specialitatea din stomatologie, ce se ocupă cu sănătatea părții coronare a dinților: procese carioase, modificări de culoare, modificări de structură (distrofii), deteriorarea conturului dintelui, toate acestea fiind rezolvate prin metode directe în cabinet. Puteam rezolva aceste probleme și prin metode indirecte cu ajutorul lucrărilor dentare, acestea fiind explicate în detaliu, în capitolele- PROTETICA DENTARĂ ȘI ESTETICA DENTARĂ

Procesele carioase

Sunt cavități de diferite dimensiuni, de la cele mai mici și simple, cum ar fi: marmorațiile (se găsesc în șanțuri și fosetele dinților, sunt carii incipiente), la cele de dimensiuni mai mari, ce pot interesa un perete, doi pereti sau unele pot fi foarte extinse pe suprafața coroanei dentare.

Există cazuri în care cariile au orificii mici de deschidere, însă în interior sunt foarte mari, subminând rezistența pereților și complicarea acestora, ceea ce duce la inflamarea pulpei dentare, manifestându-se prin dureri spontane ale dinților.

În procesele carioase găsim țesut dentar alterat, bacterii și apă. Aceste bacterii prezente, pe lângă procesele de distrugere a țesutului dentar, pun în libertate și produși toxici, ce determină un mediu acid, ce duc la pierderea ionilor de Calciu și Fluor, demineralizând țesutul dentar adiacent, smalt, dentină sau cement, în cazul cariilor ce interesează și porțiuni din rădăcina dintelui.

În cariile simple, pacientul poate avea o simptomatologie ușoară, cu dureri  provocate de agenți fizici (la rece), agenți chimici (dulce) și mecanici (în timpul masticației) iar imediat după încetarea acestora, dispare și durerea.

În cazul cariilor complicate, pacientul începe să aibă dureri spontane, pe lângă cele provocate, din ce în ce mai intense și mai de lungă durată, unele cedând în prima fază la antialgice, iar pe masură ce inflamația se extinde nici antialgicele nu mai reduc durerea. Aceste dureri apar din cauza inflamației pulpei dentare iar afecțiunea se numește PULPITA. În acest caz pacientul trebuie tratat de urgență, durerile fiind din ce în ce mai mari. Tratamentul constă în extirparea nervului de către medicul specialist ENDODONT(cu ajutorul microscopului).

În unele cazuri printre complicațiile cariei dentare se numără și NECROZA PULPARĂ, atunci când nervul se necrozează (pacientul la început neavând simptome) difuzează către vârful rădăcinii producând o inflamație a APEXULUI DENTAR,  manifestându-se prin apariția  unui ABCES DENTAR (în fază acută) sau un GRANULOM DENTAR (în fază cronică).

Deci, tratând cariile simple, lucrurile nu se complică și în felul acesta economisiti timp și bani! Prezentați-vă la ședințele de PROFILAXIE acestea fiind foarte importante în depistarea problemelor simple, neajungându-se astfel la complicații.

TRATAMENTUL CARIEI DENTARE CU WATERLASE-2780 NM BIOLASE DENTEXCELA3

Tehnologia folosită în cadrul CLINICII DENTEXCELA3, asigură un avantaj deosebit și cerut de toată lumea și anume LIPSA DURERII! Această tehnologie este reprezentată de laserul cu apă -WATERLASE- un laser ablativ, cu o lungime de undă de 2780 nm și care în timpul procedurilor eliberează și apa ce inițiază procesul și răcește suprafața în timpul lucrului.

Spre deosebire de lucrul cu turbina, unde durerea apare din cauza vibrației și a căldurii degajate în timpul lucrului, în cazul WATERLASE nu avem nici vibrație și nici căldură.
Explicăm acest proces de îndepărtare a cariei dentare: așa cum am specificat mai sus, caria este reprezentată de țesut dentar necrozat, bacterii și apă în principal. Apa reprezenta 60%, pe când procentul de apă este de 8-10% în smalt și 20% în dentină. Lungimea de undă de 2780 nm se absoarbe în apă, astfel energia este absorbită de molecula de apă, aceasta se dilată apoi se sparge, explodează și împreună cu ea se antrenează și tot ce este în jur. Mecanismul se numește -TERMO MECHANICAL ABLATION -TMA. Datorită acestui process de absorbție diferit în funcție de procentul de apă din suprafața de lucru, prima care dispare este caria; rămâne astfel restul din jur (smalt, dentină sau ciment, ce au un procent mult mai mic de apă), curățat și sterilizat, fără SMEAR LAYER, strat în care rămân de regulă cantonate bacteriile, acesta rezultând în cazul lucrului cu turbina. Un alt avantaj al lucrului cu WATERLASE este sterilizarea zonei adiacente iar în felul acesta nu vom avea carie secundară.

AVANTAJELE folosirii WATERLASE BIOLASE-2780 NM:

  • lipsa durerii, curățarea cariei indiferent de profunzime fără anestezie
  • economie de substanță dentară, datorită selectivității procentului de apă, în funcție de concentrația acesteia în zona de lucru .
  • lipsa recidivei de carie datorită sterilizării zonei adiacente. Această sterilizare o găsim și sub zona tratată.
  • stimularea a trei mecanisme de refacere a țesuturilor. În cazul cariei dentare stimularea dentinei de reacție este foarte importantă, pacientul neavând dureri după tratment, chiar și în cazul cariei foarte profunde situația aproape de camera pulpară.
  • manopera este curată, ușor suportată de către pacient. Pot fi realizate mai multe manopere în aceeași ședință. Putem realiza și gingivectomie (schimbând doar parametrii) în cazul cariei extinse și în zona subgingivală, putând astfel să finalizăm obturația în aceeași ședință.
  • foarte util și în cazul cariilor incipiente (marmorații), unde realizăm economie de substanță dentară eliminând prin evaporare (TMA) numai țesutul contaminat și sterilizând astfel țesutul din jur !

În final, folosind WATERLASE tratamentele dentare se realizează FĂRĂ DURERE- confort pentru pacient, tratamente minim invazive, sterilizarea zonei de lucru, manopere curate fără sângerare, stimularea mecanismelor de regenerare a țesuturilor  biostimulate!

EXPERIENȚA ÎN TRATAMENTELE CU TEHNOLOGIE LASER – WATERLASE BIOLASE DE PESTE 15 ANI FIIND PRIMUL WATERLASE ACHIZITIONAT ȘI FOLOSIT, ÎN BUCURESTI  ÎNCĂ DIN 2007

LA CLINICA DENTEXCELA3 TOȚI MEDICII FOLOSESC ACEASTĂ TEHNOLOGIE ÎN DIFERITELE SPECIALITĂȚI STOMATOLOGICE .

După curățarea cavității, urmează a fi obturată prin metode directe, prin aplicarea materialului compozit. Având în vedere faptul că, această cavitate a fost realizată cu WATERLASE, adeziunea materialului la substanța dentară este foarte mare, în acest fel, desprinderea sau fracturarea acesteia este foarte puțin probabilă.

Compozitele folosite sunt diferite în funcție și de consistența necesară precum și de culoarea necesară.

Refacerea cavității se poate realiza și prin metode indirecte, cu ajutorul tehnicii dentare, iar în ultimul timp datorită apariției TEHNOLOGIEI CAD-CAM putem realiza aceste lucrări în aceeași zi din ceramica E-max sau ZIRCONIU (ZR), acestea poartă denumirea de INLAY, ONLAY sau OVERLAY.

Alte proceduri pe care le intâlnim la acest capitol de ODONTOTERAPIE sunt:

-DESENSIBILIZAREA DENTARĂ, în cazul dinților ce sunt sensibili la rece sau la atingere în momentul periajului dentar, din cauza retracției gingivale, abraziunii marcate sau distrofiilor de smalț. DESENSIBILITATEA o vom realiza cu ajutorul WATERLASE printr-o manoperă foarte simplă, ce durează 1min cu rezultate eficiente.

Această sensibilitate dentară poate fi rezolvată definitiv prin aplicarea pe dinți a FAȚETELOR DENTARE cu ajutorul tehnicii dentare.

ALBIREA DINȚILOR

În clinica DENTEXCELA3 albirea o realizăm cu lampa laser SHAPPIRE, după o igienizare în prealabil cu o ședință înainte. Această procedură nu este nocivă pentru dinți dacă se face la intervale de timp indicate de către medic, aceasta ținând cont de calitatea smalțului dentar și de concentrația peroxidului folosit. De regulă, albirea în cabinet se poate face o data sau de două ori pe an. După albire se face desensibilizarea dinților cu ajutorul unui gel special, iar pacientul va primi indicațiile de care va trebui să țină cont.

Albirea în cabinet este o procedură reversibilă în sensul ca aceasta trebuie repetată. O albire definitivă o putem realiza cu ajutorul FAȚETELOR DENTARE NO-PREP. Mai multe despre acestea în cadrul specialității protetica și estetica dentară.

Procesul de albire este un proces de eliminare a pigmentului din moleculele de apă cu ajutorul unui peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamide. Acest peroxid eliberează Oxigen ce pătrunde în smalț și dentină eliminându-se pigmentul. Această procedură realizată în cabinet este sigură și eficiență. Albirea dinților poate provoca uneori sensibilitate temporară a dinților și a gingiilor, iar rezultatele pot varia în funcție de culoarea inițială a dinților. Dinții cu un pigment gri se albesc mai puțin numai cu o nuanță, pe când cei galbeni se deschid mai mult.

PROCEDURA : – examinarea pacientului; protecția gingivală; aplicarea agentului de albire;  aplicarea laserului (timp de 30 min.); clătire și evaluarea rezultatelor;  aplicarea gelului de desensibilizare.

6.

Ortodonție

Atunci când alinierea dinților este defectuoasă este afectată ocluzia dentară (mușcatura) și capacitatea de a menține o igiena orală corespunzatoare. Fară un tratament adecvat consecințele sunt numeroase, de la ineficiența masticatorie, retragerea gingiei și a resorbției osului la nivelul dintelui, frecarea dinților (bruxism), până la apariția bolii parodontale precum și probleme de A.T.M , de exemplu disfuncția temporo-mandibulară.

Îndreptarea dinților este posibilă la orice varstă cu ajutorul aparatului dentar potrivit!

La Dentexcela3 găsești soluția rapidă și minim invazivă pentru corectarea poziției dinților pe arcade:

  • Aparat  bracket safir
  • Aparat bracket ceramică
  • Aparat bracket metalici
  • Aparate mobile
  • Aparat Invisalign
  • Aparat mobil pentru copii
  • Aparat Invisalign
7.

Pedodonție

Vizita la medic a copilului poate fi o provocare pentru părinți, dar și pentru medicul dentist, mai ales în cazul în care a avut experiențe anterioare neplăcute.

Vizita la medic a copilului poate fi o provocare pentru părinți, dar și pentru medicul dentist, mai ales în cazul în care a avut experiențe anterioare neplăcute.

În cadrul clinicii noastre, mici pacienți beneficiază de tratamente stomatologice confortabile prin tehnicile laser, nefiind necesară anastezia și inciziile. Durerile, sângerările și anxietatea provocată de zgomotul aparaturii clasice sunt eliminate, iar vizita la dentist devine o distracție.

Serviciile de stomatologie pediatrică oferite:

  • Extracția dinților de lapte
  • Tratamentul cariilor
  • Tratamente ale afecțiunilor dentare
8.

Parodontologie asistată laser

PARODONTOLOGIE ASISTATĂ LASER

Realizăm tratamente minim-invazive pentru problemele parodontale de orice grad și tratamente de recuperare a implantelor (în cazul periimplantitelor și chiar pentru implantul cu patru-cinci spire descoperite) cu ajutorul tehnologiei laser (2-3 lungimi de undă) și tehnici de regenerare prf, os autolog și xenogrefe.

Boala parodontală eradicată

Cum facem?

Medicii nostri parodontologi realizează, în urma unei consultații, un plan de tratament individualizat pentru pacient (fișa parodontală, status ocluzal, test parodontal etc.)

Tratamentul parodontal se realizează după un protocol bine stabilit cu tehnici minim-invazive, folosind lasere de diferite lungimi de undă pentru ca tu să beneficiezi de un tratament rapid, optim și nedureros în câmp închis, fără operații cu lambou.

Tehnologie

  • laser waterlase iplus (2780 nm)
  • epic laser (940 nm)
  • argilase-660 nm

Cu ajutorul Waterlase Biolase sterilizăm pungile parodontale, îndepărtând țesutul de granulație, apoi smear layer de pe pereții exteriori ai rădăcinii (infiltrat bacterian) și totodată se realizează microretenții pe suprafața radiculară, facilitând astfel adeziune țesului moale (gingie) și sigilând astfel spațiul periodontal.

Tehnologia laser, pe lângă efectul de evidare și sterilizare a pungilor parodontale, are și efect de biostimulare a țesutului și antiinflamator. Prin efect de biostimulare înțelegând fenomenul de stimulare a regenerării țesuturilor, prin mecanisme de regenerare (ce se declanșează imediat ce folosim laserele), acestea aducând energie țesutului.

Protocolul în cazul chiuretajelor în câmp închis, fără lambou.

  •             Radiografie panoramică
  •             Pungi parodontale adânci, inflamație marcantă
  •             Periaj inițial
  •             Fișa parodontală și măsurarea pungilor parodontale
  •             Test parodontal dacă este necesar
  •             Detartraj, periaj și biostimulare cu decontaminare inițială cu EPIC 940 nm
  •            la o distanță de 5-6 zile se efectuează chiuretajele parodontale, în câmp închis cu laser WATERLASE 2780 NM, în multe cazuri realizându-se fără anestezie de infiltrație

Este o manoperă MINIM INVAZIVĂ!

Control la 4-5 zile după tratament și biostimulare cu laserul 940nm sau cu laser 660 nm, fotografii finale.

Radiografii de control se vor efectua după 3 luni.

PERIIMPLANTITE

Inflamarea țesutului gingival în jurul implanturilor dentare, constituirea de pungi parodontale prin pierderea substanței osoase și în final a implantului.

Cu ajutorul tehnologiei laser -WATERLASE BIOLASE și EPIC- chiar și în cazul pierderii implantării cu 4-5 spire putem recupera implantul fără a fi îndepărtat! Procedeul constă în sterilizarea spirelor implanturilor cu tipsuri speciale, sterilizarea țesutului din jur și aplicarea de sticky bone (os + plasma de la pacient, rezultată prin centrifugarea sângelui recoltat PRF, PRP), sutura și biostimularea cu laser 660nm.

În felul acesta salvăm implanturile dentare.

Tot pentru stimularea și menținerea sănătății țesutului parodontal se fac INJECTĂRI  CU PRF (plasma bogată în factori de creștere prin centrifugarea sângelui recoltat de la pacient).

Realizăm adiții osoase și grefe gingivale(tratamentul retracției gingivale) .

Alungiri de coroane prin gingivoplastii minim invazive cu Waterlase.

Tratamente moderne, minim invazive, nedureroase, cu rezultate deosebite și vindecare rapidă!

9.

Protetică

Ai un dinte distrus de un proces carios avansat și nu ai timpul necesar pentru mai multe ședinte la stomatolog? Vino la clinica noastră și într-o singură ședință putem reconstitui dintele cu o coroană sau inlay din ceramică, printr-un procedeu tehnologic digital. Acestea se realizează în aproximativ 3 ore din momentul amprentării până în momentul aplicării coroanei dentare.

Tipuri de lucrări protetice realizate în cadrul clinicii Dentexcela3

  • coroane total fizionomice din:
    • ceramică presată e-max, empress cad-cam
    • zirconiu (cape sau monolitic cad cam )
    • ceramică hibridă (vitaenamic cad cam )
  • punți ( metalo-ceramice, zirconiu, ceramică)
  • inlay, onlay, overlay cad cam
  • proteze acrilice mobile simple sau scheletate cu sisteme speciale
  • protetică pe implant (coroane, punți hibride all on 4, all on 6, proteze)
  • fațete no-prep (fără șlefuire)
  • proteze scheletate din material fizionomic (Pick)

Avantajele tehnologiei CAD-CAM:

  • precizie înaltă până la 50nm
  • comfort pentru pacient (înlăturând reflexul de vomă, tuse și alergii la materiale)
  • designul se realizează pe calculator
  • rapiditatea efectuării lucrării protetice (3-4 ore)
  • limitarea numărului de ședințe (deziderat important în pandemie)
  • rezistența crescută a lucrării
  • vizualizarea în timp real a preparațiilor dentare. (text pentru foto)

Coroana ceramică presată IPS Emax  – bloc de frezare

Coroana ceramică presată IPS Emax parțial cristalizată

Coroana ceramică presată IPS Emax finalizată

Realizarea designului 3D a viitoarei piese protetice

System chairside CAD – CAM Planmeca de cabinet.

10.

Profilaxie

Este un serviciu foarte important ce asigură o sănătate dentară de lungă durată, deoarece prin prezentarea regulată a pacientului, din trei în trei luni, sau cel mult din șase în șase luni, previne apariția problemelor dentare serioase și foarte costisitoare.

De asemenea profilaxia asigură o durată cât mai lungă a integrității lucrărilor dentare, precum și a sănătății dinților stâlpi.

Manopera constă în:

  • periaj inițial
  • detartraj – înlăturarea tartrului dentar supragingival cu ultrasunete
  • periaj și folosirea benzilor interdentare pentru înlăturarea pigmentului depus;
  • folosirea airflow tot în acest scop pentru pigment și pete în acest caz de pe suprafața exterioară și interioară a dinților. Această manoperă se efectuează la cerere.
  • realizarea profilaxiei bolii parodontale cu ajutorul laserului 940 nm cu rol în decontaminarea spațiului periodontal (gingii) și biostimularea țesuturilor adiacente (os, ligament și țesut moale). Se menține astfel sănătatea dentară și se împiedică retracția gingivală și osoasă.

În cadrul acestei ședințe, medicul verifică integritatea fiecărui dinte, menținerea și prezența punctelor interdentare între dinți (pentru a împiedica inflamarea papilei interdentare din cauza traumei mecanice – prin pătrunderea alimentelor între dinți, în timpul masticației, ducând astfel la apariția pungilor parodontale și pierderea osului), precum și verificarea ocluziei. Dacă se observă o modificare a ocluziei sau pierderea ghidajelor laterale canine sau laterale și frontale, ce asigură sănătatea dentară, aceste ghidaje pot fi refăcute în mod direct în aceeași ședință sau prin rezolvarea pentru lungă durată cu ajutorul lucrărilor dentare (fațete dentare) într-o altă ședință.

Deci, după cum vedeți, aceste ședințe de profilaxie sau reevaluare a sănătății dentare sunt foarte importante pentru menținerea stării de sănătate pe durată lungă, economisind astfel timp și bani. Pacientul este scutit în felul acesta de surprize neplăcute și complicații.

Alte metode de profilaxie

  • Decontaminarea cavității bucale cu laser 940 nm Epic
  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor dentare cu WaterLase 2780 nm
  • Reglarea ocluziei prin fațete no-prep (fară șlefuire) din ceramica
  • Refacerea ghidajelor canine pierdute prin abrazarea dentiției cu ajutorul fațetelor no-prep (fară șlefuire) din ceramică

Tehnologie 

Laser Waterlase Iplus (2780nm) lungime de undă (sigilări și marmorații).